Menu
EUR
Blog Teakhout

Blog Teakhout

Door: Sebas Reacties: 0

Prachtige Teak Meubelen: Verrijk jouw Interieur met Stijl en Duurzaamheid!

 

Teakhout is afkomstig van de Teakboom (Tectona Grandis). De Teakboom groeit van origine in Zuidoost-Azië, maar word tegenwoordig ook geplant in de tropische gebieden voor de houtkap. Omdat er verschillende Teak soorten bestaan en deze op verschillende plaatsen op de wereld groeien, zijn er ook verschillen in kwaliteit, de kleur, het gewicht en de hardheid van het teakhout.

Teakhout is zeer populair om te gebruiken binnen de meubelmakerij, voor meubels die zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Maar bijvoorbeeld ook binnen de scheepsbouw word het veel gebruikt voor het afwerken van mooie jachten. Door de hoge duurzaamheid van deze houtsoort is het zeer goed bestand tegen extreme weersinvloeden, zelfs ook wanneer het teakhout niet onderhouden word. Dit levert voor veel mensen een groot voordeel op en is daarom ook een bewuste keuze voor consumenten die waarde aan kwaliteit hechten.

Daarnaast is Teakhout een houtsoort die mensen graag zien vanwege zijn schoonheid, en dus naast zijn kwalitatieve eigenschappen ook altijd zorgt voor een mooi aanzicht. Of het nu een bijzettafel, een kruk of een scheepsdek betreft, het oog word altijd gestreeld met deze prachtige houtsoort.

Een leuk weetje: deze houtsoort (Teakhout) is zelfs gebruikt voor het maken van de koets van de Koninklijke Nederlandse Familie! Als dat geen kwaliteitskeurmerk is… :-)

Waar Teakhout vroeger nog wat controversieel kon zijn, is het gelukkig in deze tijd veel beter gesteld met de productie van deze houtsoort en de bossen waar dit hout word gewonnen.

Het oppervlak van Teakhout voelt zacht aan. Dit komt omdat het hout ietwat vettig is. De olieachtige stoffen die zich in het Teakhout bevinden veroorzaken dit. De geur van het Teakhout is erg kenmerkend omdat deze aan oud leer doet denken. De geur word door de meeste mensen als lekker-ruikend ervaren en is mede hierdoor populair voor gebruik binnenshuis.

Op onze website www.puurspirits.nl kom je een ruime selectie van prachtige Teakhouten artikelen tegen. Banken, stoelen, krukken en poefs in alle soorten en maten. Ook een ruim assortiment aan tuin en terras meubelen die je tuin of overdekte terras kunnen transformeren naar een schitterende en duurzame buitenruimte. Daarnaast vind je bij ons ook een bijzonder mooie en unieke collectie aan tafels. Kijk bijvoorbeeld eens naar onze visgraat tafels en laat je verbazen over de schoonheid van deze Teakhouten pronkstukken!

Wij hopen dat je geïnspireerd bent geraakt en dat deze blog positief bijdraagt in het selecteren van de Teakhout producten die het beste bij jou passen!

Zien we je terug bij de volgende blog? Tot dan!

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »