Menu
EUR
Blog:  De geschiedenis van armbanden | PuurSpirits.nl

Blog: De geschiedenis van armbanden | PuurSpirits.nl

Door: Ana Reacties: 0

Armbanden

 

Mensen droegen armbanden en andere soorten versieringen zoals kettingen, met de bedoeling om superioriteit te tonen of om zich te identificeren met een specifieke groep.

Prehistorie

In de prehistorie werden armbanden met hangers gebruikt als een soort amulet. Deze accessoires waren bedoeld om bescherming te bieden en boze geesten weg te jagen. Deze bedels zijn zelfs gemaakt van dieren botten, dieren tanden, schelpen en andere primaire materialen die in de natuur worden gevonden.

Het oude Egypte

In het oude Egypte werden snuisterijen gebruikt als een vorm van sociale identificatie van mensen. Bovendien stonden deze accessoires ook voor geluk en spraken ze uit van geloof. Dus in de periode na de dood geloofden de Egyptenaren dat ze door de goden zouden worden geïdentificeerd aan de hand van deze hangers. Het was echter in het oude Egypte dat armbanden vaker verschenen. Ze konden worden gebruikt door vrouwen & mannen en werden met meer verfijning gemaakt. Met de mogelijkheid om goud te gebruiken voor de productie van armbanden, kwam de verbetering van de versiering.

De Grieken en Romeinen

De Grieken en Romeinen droegen ook armbanden om de machtigste en meest vooraanstaande individuen in de samenleving te identificeren. Over het algemeen waren armbanden van goud of zilver en werden ze gedragen door de machtigste krijgers die hun kracht en afkomst vertegenwoordigden.

Fashion statement

Het was op dit punt in de geschiedenis dat armbanden een professioneler tintje kregen. Met de verschuiving van het feodalisme naar het kapitalistische formaat, onderging de versiering een intensere verandering. Accessoires werden gebruikt door koningen, rijke mensen en de activiteit van de goudsmid kreeg nog meer bekendheid. En als het vroeger synoniem was met rijkdom en macht, heeft het nu een meer esthetische waarde. Met andere woorden, mensen begonnen armbanden te dragen om zich mooier te kleden en zich mooier te voelen! Een ander detail dat onderdeel begon te worden van de armbanden waren de exclusieve edelstenen, die sociale klassen en macht symboliseerden. Lees ook onze oorbellen blog.

armband

Het heden

Met de ontwikkeling van technologieën hebben we momenteel een veelvoud aan armband opties. Deze accessoire en fashion stuk wordt tegenwoordig vervaardigd door grote en kleine bedrijven die de armband in de meest uiteenlopende materialen, vormen, kleuren, edelstenen en maten presenteren. Momenteel worden armbanden gedragen door mannen, vrouwen, kinderen, jongeren en ouderen. Er is altijd een optie die het beste bij jouw stijl past!

Check onze leuke assortiment armbanden en bijpassende andere leuke sieraden.

 

edelstenen armbanden

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!