Menu
EUR
Oorbellen Blog hoe de juiste keuze maken die bij jouw stijl past | PuurSpirits.nl

Oorbellen Blog hoe de juiste keuze maken die bij jouw stijl past | PuurSpirits.nl

Door: Ana Reacties: 0

Oorbellen

 

Oorbellen hebben hun oorsprong uit het Midden Oosten zo'n 3.000 jaar voor Christus. Ze werden in die tijd gebruikt om vreemden een identiteit te geven zodat iedereen wist dat deze mensen uit een ander gebied kwamen. Uiteindelijk waren de mensen er zo aan gewend dat de oorbel net als andere sieraden zoals hangers, armbanden en ringen een accessoire werd die de sociale status aangaf. Oorbellen zijn tegenwoordig een veel gedragen sieraad die niet meer zo zeer je status weergeeft maar 1 die je outfit complementeert. Er zijn legio vormen, maten en kleuren oorbellen dus het aanbod is oneindig en daarmee soms ook moeilijk om een keuze te maken die past bij jouw.

Je outfit

Hoe kom je er nu achter welke oorbel het beste past bij jouw outfit? Bij de aanschaf van oorbellen is het handig om te bedenken met welke outfit(s) in je kleding collectie de aangeschafte oorbellen gaan worden gedragen. Verder is het ook van belang om te weten of je vaker gouden of zilveren sieraden draagt zodat je je kleding collectie daar enigszins op aan kan passen. Het werkt dus visa versa dus als je deze vraag voor jezelf kunt beantwoorden dan ben je al de helft op weg naar een juiste keuze. De oorbellen moeten natuurlijk ook matchen met de andere sieraden die je draagt zoals hangers, ringen en armbanden.

Gezichtsvorm en keuze oorbel

Oorbellen zijn natuurlijk te verkrijgen in verschillende vormen en bij de keuze van oorbel is de gezichtsvorm ook van belang. Probeer altijd een mooie balans in het geheel te krijgen en hiertoe kun je beter een oorbel vorm kiezen die het tegenovergestelde is van je gezichtsvorm. Ronde oorbellen zijn heel mooi te combineren met een vierkant gezichtsvorm. De hoeken van een gezicht worden door ronde oorbellen verzacht en is je uitstraling in balans. Door het dragen van ronde oorbellen zal je gezicht er smaller uitzien. Naast ronde oorbellen hebben druppelvormige oorbellen ook dit zelfde effect op een vierkant gezicht. Heb je een ronde gezichtsvorm dan is een langwerpige oorbel aan te raden. Dit langwerpige oorbel zal je gezicht er wat langer en smaller uit laten zien. Vierkante oorbellen zullen ook je gezicht vorm doen verzachten en een goed voorbeeld hiervan zijn de vierkante oorringen en oorbel hangers met een vierkante steen. Bij een ovaal gezichtsvorm past eigenlijk iedere vorm oorbel en kun je zowel oorringen, oorhangers of oorknopen van iedere vorm dragen. Probeer bij een ovaal gezicht niet hele lange oorbellen te dragen aangezien je gezicht dan juist te lang kan lijken. Bij een langwerpig gezicht is het aan te raden korte oorbellen te gebruiken en oorknopen zijn dan een goede optie. Oorknopen zijn er in verschillende vormen en zijn subtiel in de oren. Heb je meer oorbel gaten dan is het wellicht leuk om ringetjes met knopjes te combineren. Begin dan met een mooie eyecatcher om dan af te wisselen met minimalistische oorknopjes of oorringetjes. Het is ook leuk om de kleuren onderling af te wisselen en goud en zilver door elkaar te gebruiken. Ben je meer van de minimalistische uitstraling dan zijn earcuffs jouw ding. Deze zijn zowel voor de dagelijkse als de party look bijzonder geschikt. Lees ook onze hangers blog.

Check onze leuke collectie sieraden en klik HIER.

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »