Menu
EUR
Blog: Manden

Blog: Manden

Door: Sebas Reacties: 0

Ontdek de veelzijdigheid van manden: Praktische en stijlvolle opbergoplossingen.

 

Manden worden al van oudsher als traditionele manier gebruikt om spullen en producten in te vervoeren, te bewaren en te beschermen. Een mand, vroeger ook wel korf genoemd, is soms voorzien van een hengsel of oren om hem gemakkelijker te kunnen dragen. Manden zijn meestal open aan de bovenkant, maar worden soms ook gemaakt als mand met deksel. Vroeger werden ze vooral van wilgentenen of stro gemaakt, maar tegenwoordig kom je ze ook veel tegen gemaakt van papier, metaaldraad of kunststof. Vaak worden manden tegenwoordig machinaal gefabriceerd, maar gelukkig zijn er nog genoeg mandenvlechters die op ambachtelijke wijze werken!

Er bestaan manden in allerlei soorten en maten. Zo heb je een traditionele opbergmand met deksel, een houtmand of rotan mand, maar ook een rieten mand met deksel. Je kunt deze natuurlijk decoratief plaatsen in elke woonruimte om zo leven en sfeer te brengen. Maar een opbergmand of kleine mandjes kunnen natuurlijk ook super praktisch zijn. Denk aan alle boeken en tijdschriften die in en rondom de zithoek liggen. Met één vloeiende opruimende beweging plaats je ze allemaal geordend in je nieuwe zeegras mand en deze zet je desgewenst onder de glazen salontafel als pronkstuk, of je schuift hem zo onder het bankstel zodat je woonkamer er ineens super opgeruimd uitziet!

rotan mand

Manden zijn echte sfeermakers en daarnaast ook nog eens ontzettend duurzaam.

Rieten manden gaan gemakkelijk mee tot aan de volgende generatie. Organiseer je woonkamer, keuken of slaapkamer met leuke manden en houd je leven overzichtelijk en gezellig. Combineer manden in verschillende maten, gemaakt van verschillende natuurlijke materialen en in diverse vormen. Zo creëer je een organische, warme en speelse look. Doe hetzelfde met metalen manden, maar houd metaal wel bij metaal voor het beste effect.

raffia mand

Pro tip!

Pak een mooie mand in met een dekentje een thermoskan, wat lekkere hapjes en een lekker flesje wijn. En neem je gezin of geliefde mee op een mooie picknick. Gebruik de mand later tijdens een kleine wandeling rondom de picknickplaats voor het plukken van vers fruit en het verzamelen van een mooie bos bloemen. Met de juiste mand kun je alle kanten op!

Wil jij ook graag mooie manden in huis halen? Manden kopen doe je bij ons!

Je hebt nu het ideale one-stop-shop adres gevonden voor de mooiste manden!

Wacht niet langer en bekijk direct onze collectie op www.puurspirits.nl

Bekijk ook snel onze voorgaande blogs voor nog veel meer inspiratie op het gebied van wonen en lifestyle!

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »