Menu
EUR
Blog: Yoga benodigdheden

Blog: Yoga benodigdheden

Door: Sebas Reacties: 0

Yoga artikelen

 

In de yogafilosofie zijn de geest, het lichaam en de ziel allemaal één. Yoga betekent verbinding. Yoga is een filosofie uit India en bestaat uit verschillende onderdelen. De fysieke form die wij kennen word gebruikt om je lichaam sterker en flexibeler te maken, ter voorbereiding op je meditatie. Andere onderdelen van yoga zijn de omgang met je medemens, je eetgedrag en meditatie.

Yoga is in de laatste jaren enorm populair geworden en word beoefend door mannen en vrouwen, van jong tot oud. Yoga is laagdrempelig en geschikt voor ieder niveau. Yoga heeft vele fysieke, mentale en spirituele voordelen. Niet vreemd natuurlijk dat zoveel mensen zich er toe aangetrokken voelen, vooral in de drukke wereld waarin wij leven.

Voor het correct beoefenen van yoga zijn er diverse benodigdheden. De meest essentiële zijn natuurlijk de yoga matten, de yoga bolster, de yoga riem en yoga blokken.

yoga mat

De yoga mat ligt aan de basis van elke sessie. Zorg ervoor dat je een goede mat hebt die bij je past qua formaat, zachtheid en weerstand. Hiermee zorg je voor een goede stabiele houding in elke positie. En een mooie yoga mat met print mag uiteraard gezien worden!

De yoga bolster kan gebruikt worden voor extra ondersteuning en een diepere ontspanning van onder andere de rug, de nek, armen en benen. Hiermee zijn bepaalde yoga poses voor iedereen uit te voeren en bereikbaar.

yoga bolsters

De yoga riem is een bijzonder handig middel. De yoga riem word gebruikt voor het bereiken van lastige posities. Hij dienst als het ware als verlengstuk van jouw lichaam. Bijvoorbeeld op het moment dat je op je mat zit met je benen naar voren gestrekt. Wanneer je in deze positie voorover wilt buigen en met je handen je voetzolen wilt vastpakken, maar je komt net te kort. Dan komt de riem fantastisch van pas, deze geeft je net even dat stukje meer bereik!

yoga riem

Yoga blokken zijn bedoeld om houdingen gemakkelijker en prettiger te maken. Wanneer je qua bereik net te kort komt, kan een yoga blok de te overbruggen ruimte mooi opvullen. Ook worden de blokken gebruikt om poses uitdagender te maken, door juist met een blok meer lengte en ruimte te creëeren. Daarnaast dienen yoga blokken perfect als ondersteuning voor de rug, je heupen en schouders. Een essentieel yoga hulpstuk dus!

Om daarnaast je yoga sessie compleet en meer interessant te maken, zorg er dan voor dat je gebruik maakt van fijne etherische olieën, wierook en geurkaarsen! Zorg natuurlijk ook voor mooie drinkflessen voor jou en je mede yogi’s. Hydrateren is namelijk een van de belangrijkste en gezondste dingen om te doen!

Wil je graag mooie yoga spullen kopen?

Je hebt nu het ideale one-stop-shop adres gevonden voor de mooiste yoga artikelen!

Wacht niet langer en bekijk direct onze collectie op www.puurspirits.nl

Op zoek naar meer decoratie ideeën? Lees snel ook onze voorgaande blogs voor meer inspiratie!

 

Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €50,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »